Make your own free website on Tripod.com
Honda Monkey:n Pakoputki


Monkeyssä on äänenvaimennin, eli refleksiovaimennin.Äänenvaimennus toimii siis siten, että kaasut ja ääniaallot kimpoilevat kammiosta toiseen, vaimentuen samalla... Mutta eniten kaikkia varmaan kiinnostaa, miten tuosta pöntöstä saa enemmän TEHOA!!!

Budjettiratkaisu:

Monkeyn putkessa on yksi merkittävä kuristin ja se sijaitsee alkukäyrän alussa. Muilla kuristuksilla ei ole suurempaa merkitystä ja alkukäyrän lopussa olevan holkin olemassaolo on aika kyseenalainen juttu. Ensimmäinen holkki kannattaa porata juuri niin isoksi kuin pakoaukko pytyn kannessa. Jos siitä tekee liian ison, kaasujen virtaus häiriintyy.

Lisätehoa antavat myös seinämiin poratut reiät, mutta kuristimien poistoon ainakin lievemmillä virityksillä ihan riittävä (ei isompaa pyttyä). Seinämiin porataan reiät nokiläppien kautta. Jotkut suosivat läppien poistoa kokonaan ja sillä on kieltämättä melko mielenkiintoisia seurauksia: Runko ja kuski nokeentuvat ja alkavat haista kiehtovasti pakokaasulle. Myös paikallinen poliisi kääntää varmasti ilahtuneen katseensa mopon saundeja päin.

Se parempi vaihtoehto(ja kalliimpi): Jos haluat isommasta pytystä kaikki tehot irti, pitää pakarinkin olla paremmin hengittävä. Suomesta voi ostaa oikean Gianelli-tehoputken hintaan 550,- (MS). Saat kaupan päälle sexyt moottorisoundit täyskaasulle! Silti moottoriääni pysyy suht' normaalina pienemmällä kaasulla. Tehopakari on "lievästi" erinäköinen kuin vakioputki, joten varo kyttiä! Putken saa kuitenkin naamioitua helposti maalaamalla vaimentimen mustaksi (lämpömaali!). Lämpösuoja olisi vielä parempi naamioimiseen, mutta kiinnityksen suhteen voi tulla ongelmia. Aikaisemmin täällä mainostettu hitsaaminen vaatii normaalia parempia laitteita änärin materiaalin vuoksi.

Storm myy Leo Vincin valmistamaa tehoputkea, joka on oikeasti Daxin putki, hintaan 480. Itse en ole kylläkään kyseistä putkea kenelläkään nähnyt. Yksi tyyppi vieraskirjan välityksellä kertoi, että "putki ei ole muuten erikoinen, paitsi alkukäyrässä on ihmeellisiä mutkia". Stormin myyjä kertoi putken muistuttavan Monkeyn alkuperäistä putkea "aika lailla".

Näyttävä ratkaisu (ai mikä äänenvaimennus?) Jos ei välitä kovista äänistä, voi pakoputken nikkaroida itsekin. Suora putki on tehokas vaihtoehto. Ilman muita virejähän se ei auta mitään, mutta virinokankin kanssa siitä alkaa olla hyötyä. "Suora" ei tarkoita sitä, että putki olisi tikkusuora, vaan sitä, että siinä ei ole äänenvaimenninta. Helpointa tehdä tällainen naapuriystävällinen patentti on ostaa Moposportista hitsattava alkukäyrä monkeyhyn ja sen perään hitsailla samanpaksuista tai vähän paksumpaa putkea. Moottoripyöräkuvastoissa myytävä Slash-cut- vaimennin olisi mellevä lisä, mutta nehän maksavat aivan liikaa. Hitsattavan alkukäyrän muoto ja pinta ovat vain huonot: malli on samanlainen kuin orkkisputkessakin ja pinta on kiillottamatonta metallia. Käyrän mukana ei myöskään tule kiristyslaippaa, joten se on patentoitava/ostettava itse.

Siksipä tosimiehet vääntävät käyränsä itse! Putken taivutus käy parhaiten täyttämällä putki hiekalla, sulkemalla päät tiiviisti, kuumentamalla taivutuskohtaa hitsipillillä ja vääntämällä. Mielestäni parasta custom-tyyliä edustaa tällainen alhaalla suorana menevä putkula. (Itseasiassa kyseessä on tuplaputket!) Slashcutti tai kartiomainen äänenvaimennin olisi kiva nähdä.. mutta näinkin siistin putken rakentaminen on melko homma, että respect!

Pornon näköinen on myös yläviistoon nostettu änäri.

© 2001