Make your own free website on Tripod.com
Honda Monkey:n Ohitin


Monkeyssä kierrokset on rajoitettu 6500 kierr/min. Helpoin tapa saada lisää kierroksia on asentaa kierroksenrajoittimen ohitin, joka on 1 watin vastus. Pitkän aikaa monia askarruttanut kiista vastuksen koosta päättyy nyt: -90 ja sitä vanhemmissa monkeissa oikea vastuksen arvo on 220 kilo-ohmia ja sitä uudemmissa 22 kilo-ohmia.
Jos aiot tehdä muita virityksiä, kannattaa aina laittaa ohitin, muuten ei Honda ala kulkemaan. Kallisko? n.5 mk lähimmästä esim. TV-liikkeestä. Mopo-sportissa myydään ohittimia säädettävän katkaisimen kanssa 69 mk:lla!

Hienostuneempi versio

Kiinteä vastus hoitaa hommansa,mutta kätevämpi laite on säätövastus. Se on säädettävä vastus,jonka maksimivastus on jossain 22 tai 220k-ohmin lähellä vuosimallin mukaan. Säätövastuksia löytyy yhtälailla sähköliikkeestä. Säätövastus on pikkaisen kalliimpi,mutta silti kaukana MS:n hinnoista. Koska sytytyksen johto kulkee lampun kautta, kannattaa säätövastus liittää ohjaustankoon, valokatkaisimen kohtaan ym. kätevään kohtaan, jotta sen voi sammuttaa tarpeen vaatiessa. (sinivuokot...)
Säätövastuksen kanssa leikkiessä voi käydä niin, että vastuksen ääriasennossa mopo ei suostu käymään. Se johtuu liian suuresta vastuksesta, jolloin sähkö ei jaksa kulkea ohi. Ei hätää! Silloin pitää vain kokeilemalla etsiä vastuksen kohta, jolla kone ottaa eniten kierroksia, mutta jaksaa vielä käydä.

Valot välkkymään Aktiiviset sivuillakävijät ovat kertoneet, että myös keltainen Ledi käy ohittimeksi. Itse en ole tätä kokeillut, joten en ota vastuuta vinkistä... Tämän patentin pitäisi antaa päälle 10.000 r/min, kuten muidenkin ohittimien

Asennus: Ota sivukoppa pois. Siellä on johtorykelmä suojakumin alla. Johdot otetaan näkyviin ja etsitään sytytysjohto.Se on ainakin '87-'91- malleissa sinivalkoinen johto. Jos mopo on käytetty, syt. johdon tunnistaa yleensä siinä olevasta liitoksesta (siinä ohitin on ollut). Katkaise sytytyksen johto ja kuori siitä kummastakin päästä muovia pois jonkin verran. Nyt voit kolvata vastuksen kiinni johtoihin. (Teippiräpellys on homojen hommaa). Käynnistä moposi ja kokeile!

© 2001